ФРАНЦІЯ ХОЧЕ ВКЛЮЧИТИ АТОМНУ ЕНЕРГЕТИКУ У СПИСОК «ЗЕЛЕНИХ»

Джерело: kosatka.media, 06.12.2021
Фото. EURACTIV
Президент Франції Еммануель Макрон підтримує включення ядерної енергетики в таксономію. «Зелена» таксономія – це перелік стійких видів діяльності в які слід інвестувати задля досягнення вуглецевої нейтральності. 
Про це він заявив у своєму зверненні до Європейського комітету регіонів, повідомляє EURACTIV
Макрон також наголосив, що відновлювані джерела мають непостійний характер. 
«Наша стратегія – декарбонізувати нашу економіку. Для цього нам потрібні відновлювальні джерела енергії», – сказав він, зазначивши, що вони «непостійні і, отже, не можуть бути повноцінною заміною, навіть з нашими міжмережевими з’єднаннями (у Європі – ред.), безперервним джерелам виробництва електроенергії, таким як газ або атомна енергетика». 
Однак, за його словами, атомна енергетика належить до джерел енергії, які «виділяють меншу кількість СО2, ніж, наприклад, газ». 
Оскільки пріоритетом Євросоюзу є відмова від викопного палива, починаючи з найбільш забруднюючого – вугілля, Макрон сказав, що держави рухатимуться у бік газу та ядерної енергетики. 
«Споживати більшу кількість газу означає імпортувати російський або турецький газ», - додав він, стверджуючи, що це призведе до «ситуації підвищеної залежності». 
Європейська комісія має прокоментувати у найближчі кілька днів класифікацію ядерної енергетики у рамках таксономії «зеленого» фінансування ЄС.
Сьогодні на території Франції перебуває 56 ядерних реакторів. 

Читай також

Архів