Кабінет міністрів України погодив приєднання Електроважмашу до Турбоатому

Джерело інформації: Турбоатом, 30.08.2021
Фото: АТ "Турбоатом"/Facebook
Кабінет міністрів України погодив приєднання АТ "Завод" Електроважмаш" до АТ "Турбоатом". Відповідне розпорядження про погодження реорганізації від 26 серпня опубліковано на Урядовому порталі.
Відповідно до пункту 22 частини другої статті 5 Закону України "Про управління об'єктами державної власності" погодитися з пропозицією Фонду державного майна щодо реорганізації акціонерного товариства "Завод" Електроважмаш "після завершення перетворення державного підприємства" Завод "Електроважмаш" у процесі приватизації шляхом приєднання до акціонерного суспільству "Турбоатом". Фонду державного майна здійснити комплекс заходів і процедур, пов'язаних з приєднанням акціонерного товариства "Завод" Електроважмаш "до акціонерного товариства" Турбоатом "у відповідності до вимог законодавства, - сказано в тексті.
Довідка:
Фонд державного майна (ФДМ) України в кінці липня ініціював позачергові збори акціонерів АТ "Турбоатом", на яке виніс питання про приєднання до підприємства заводу "Електроважмаш". Після реорганізації назва АТ "Турбоатом" передбачається замінити на АТ "Українські енергетичні машини" (АТ "Укренергомашіни").
Кілька днів тому "Електроважмаш" змінив форму власності з державного підприємства на акціонерне товариство.
Завод "Електроважмаш" спеціалізується на виробництві гідрогенераторів, турбогенераторів для ТЕС і АЕС, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту. 

Читай також

Архів