Уряд Сполучених Штатів Америки високо оцінив роботу української компанії НТ-Інжиніринг

Джерело інформації: Прес-служба НТ-Інжиніринг
Новина про виконаний компанією «НТ-Інжиніринг» проект з оптимізації технічного обслуговування і ремонту ядерного реактору ВВЕР-1000 для енергоблоку №2 Запорізької АЕС з’явилася на сайті Департаменту енергетики США 28.06.2021: U.S. Helps Optimize Ukrainian Nuclear Reactor | Department of Energy.
У новині йдеться про те, що Департамент енергетики США (DOE) у співпраці з Аргонською національною лабораторією (США) та українською компанією «НТ-Інжиніринг» виконали проект, який дозволить Запорізькій атомній електростанції та її оператору Енергоатому оптимізувати підхід до технічного обслуговування на блоці 2. Команда оцінила конфігурацію та обслуговування системи реактора, щоб визначити, яке обслуговування можна безпечно виконувати під час роботи реактора, замість того, щоб чекати, поки реактор буде зупинений для перевантаження палива.
Проект також включав навчання представників компетентних організацій та регулятора щодо нового підходу до управління ризиками та того, як цей процес можна відтворити на 12 інших підрозділах ВВЕР- 1000 по всій країні.
ПІДВИЩЕННЯ ПОТУЖНОСТІ
В Україні діють 15 ядерних реакторів, які виробляють більше половини електроенергії в країні, і є ключовими активами для забезпечення її енергетичної незалежності.  Оптимізувавши експлуатацію цих реакторів та процедури технічного обслуговування, Україна могла б значно збільшити кількість днів, коли реактори працюють в режимі онлайн.
Сполучені Штати використовують цей та інші підходи до оптимізації протягом десятиліть, щоб експлуатувати свої реактори більше 92% часу протягом року. При використанні подібних підходів, Україна може потенційно збільшити щорічне виробництво атомної енергії на 10%.
Український регулятор затвердив нову процедуру технічного обслуговування Запорізького блоку №2 на виняткових засадах і дозволили Енергоатому виконати експериментальну заявку з рекомендацією адаптувати результати проекту до інших блоків ВВЕР-1000.
Проект фінансувався за рахунок іноземних фондів допомоги, наданих Державним департаментом США та очолюваних Управлінням з питань міжнародної ядерної енергетичної політики та співробітництва Департаменту енергетики США, яке співпрацює з міжнародними партнерами для підтримки безпечного та мирного використання ядерної енергії.
Інші новини про проект:
https://nte.com.ua/news/2021/01/12/56/view
https://nte.com.ua/news/2021/01/25/57/view  

Читай також

Архів