Обрано нового голову НКРЕКП

Джерело: Укрінформ, 22.02.2022
Члени Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), обрали новим головою регулятора Костянтина Ущаповського. Про це повідомляє НКРЕКП.

Фото. Костянтин Валерійович Ущаповський (Джерело. TerminaL)

"22 лютого 2022 року члени Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, під час закритого засідання шляхом таємного голосування обрали головою регулятора Костянтина Валерійовича Ущаповського", - йдеться у повідомленні.
Ущаповський був призначений членом НКРЕКП 29 грудня 2021 року. Має досвід роботи в електроенергетичній галузі більше 25 років. У 1996 році закінчив Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» за спеціальністю «Теплові електричні станції», кваліфікація – інженер-теплоенергетик. У 2000 році - Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Фінанси», кваліфікація – економіст.
Як повідомлялося, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Валерій Тарасюк написав заяву про відставку з посади очільника Комісії.
До складу НКРЕКП входять сім членів, у тому числі голова. Призначення на посаду члена регулятора відбувається за результатами відкритого конкурсного відбору на зайняття цієї посади. Організацію та проведення конкурсного відбору здійснює конкурсна комісія, що утворюється і діє відповідно до Закону України про НКРЕКП. Голова регулятора обирається членами НКРЕКП шляхом таємного голосування. 

Читай також

Архів