Радій: ПТК системи нормальної експлуатації турбінного відділення для РАЕС-1 пройшов приймальні випробування

Джерело: : InfoAtom, 19.01.2022
Комплект програмно-технічного комплексу системи нормальної експлуатації турбінного відділення (ПТК СНЕ ТВ) для енергоблоку №1 РАЕС успішно пройшов приймальні випробування на полігоні компанії «Радій» 23 грудня. Про це компанія повідомила у себе на сайті 19 січня.
Випробування проходили відповідно до програми та методики «Рівненська АЕС, енергоблок №1. Програмно-технічний комплекс системи нормальної експлуатації турбінного відділення (ПТК СНЕ ТВ). Програма та методика приймальних випробувань на майданчику виробника».
У висновках комісії йдеться про те, що розроблений ПТК СНЕ ТВ відповідає вимогам документа «Рівненська АЕС, енергоблок №1. Технічне завдання на розробку, створення, виготовлення та постачання. Програмно-технічний комплекс системи нормальної експлуатації турбінного відділення», а також чинним нормам, правилам та стандартам з ядерної та радіаційної безпеки.
Також зазначено, що конструкторська, технологічна, експлуатаційна документація та документація до програмного забезпечення ПТК СНЕ ТО відповідає вимогам техничного завдання та є достатньою для застосування.
Нагадаємо, що договір на постачання ПТК СНЕ ТВ з НАЕК «Енергоатом» було укладено 14 червня 2021 р. Термін постачання, згідно з доповненням №1 до договору, - 9 січня 2022 року.
Як відомо, на ЗАЕС та ХАЕС встановлено модернізоване ПТК СНЕ ТВ виробництва СНВО «Імпульс», для РАЕС та ЮУАЕС це обладнання виготовило НВП «Радій».

Довідково. СНВО «Імпульс» та НВП «Радій» – дійсні члени Асоцації Український ядерний форум. 

Читай також

Архів