NEI перерахував сім речей, які повинен знати про атомну енергетику новий склад парламенту США

NEI перерахував сім речей, які повинен знати про атомну енергетику новий склад парламенту США

Інститут NEI, який виступає в якості лобістів атомної галузі, опублікував список з семи пунктів, який повинен знати про атомну енергетику новий склад парламенту США.

Нагадаємо, що в новому складі парламенту посилилися позиції демократичної партії, яка традиційно більш скептично відноситься до атомної енергетики, ніж республіканська партія.

1) У дебатах з питань клімату та чистої енергетики повинна враховуватися позитивна роль атомної енергетики. Атомні станції США виробляють 56% від загального обсягу чистої електрогенерації в країні.

2) Атомна енергетика відіграє ключову роль для американської інфраструктури. АЕС забезпечують надійність електропостачання, працюючи в базовому режимі. Також вони забезпечують робочі місця - 100 тисяч безпосередньо і до 475 тис опосередковано. 

3) Від конгресу США багато в чому залежить розвиток в країні атомних технологій наступного покоління. 

4) Регулювання в ядерній галузі повинно бути організовано правильним чином. Не можна, щоб регулятори заходили за лінію і вводили нові бюрократичні прошарки, що не дають значного ефекту для безпеки.

5) Настав час знайти вихід з глухого кута, в якому опинилася проблема ВЯП. Федеральний уряд зобов'язаний запропонувати атомним станціям остаточне рішення цієї проблеми, але не може цього зробити, так як питання прийняло гострого політичного забарвлення. Тепер політикам необхідно прислухатися до вчених.

6) Атомна енергетика зміцнює національну безпеку США. Багато хто не розуміє цього, але наявність потужного атомного парку дозволяє диктувати волю країни при формуванні міжнародних норм у сфері використання атомної енергії. Сполучені Штати поступово втрачають свої лідерські позиції, поступаючись Росії і Китаю.

7) Ядерний експорт створює вітчизняні робочі місця. Автори списку NEI відзначають, що експорту АЕС велике значення сьогодні надається в Росії і в Китаї, але не в США.

www.nei.org/news/2019/top-7-nuclear-issues-congress-should-know

Читай також

Архів