«ЮТЕМ – Технологічні трубопроводи» поставить елементи трубопроводів для спринклерної системи енергоблоку №1 РАЕС

Джерело: InfoAtom, 14.01.2022
ТОВ «ЮТЕМ – Технологічні трубопроводи» підписано договір з Рівненською АЕС про виготовлення та постачання елементів трубопроводів з нержавіючої сталі, які будуть використані під час проведення ремонтних робіт спринклерної системи енергоблоку №1.
Як повідомляє група UTEM, продукція відноситься до обладнання групи «В» за НП 306.2.227-2020, яка буде виготовлена відповідно до вимог ОСТ 24.125.01-89 з метою встановлення на системах важливих для безпеки (СВБ) АЕС.
Нагадаємо, головна спеціалізація групи компаній UTEM - розробка та виконання проєктів зі спорудження об’єктів енергетики, монтаж технологичного обладнання та виготовлення складних металоконструкцій (Примітка. ЮТЕМ - член Асоцації Український ядерний форум).
ТОВ «ЮТЕМ-Технологічні трубопроводи» виробляє фасонні деталі для трубопроводів, до складу підприємства входить завод холодної формовки фасонних деталей для трубопроводів, де працює унікальне для України обладнання.
Слід зазначити, що минулого року ТОВ «ЮТЕМ-Інжиніринг» укладено Договір генерального підряду з американською компанією AIR PRODUCTS на будівництво комплексу промислових споруд з виробництва промислових газів та рідин. Новий завод вироблятиме технічні гази: кисень, азот та аргон, які першочергово будуть застосовуватись в технологічних процесах металургійного комбінату ArcelorMittal. Термін будівництва – 1,5 року.
Для будівництва заводу група UTEM планує задіяти більше ста одиниць техніки (зокрема, унікальні крани (вантажопідйомністю 600 і 1200 тон) для монтажу технологічного обладнання) та залучити понад 500 фахівців різних будівельних професій. Під час будівництва буде виготовлено та змонтовано 1100 тон металоконструкцій і близько 600 тон технологічних трубопроводів, які будуть вироблені на власних виробничих потужностях компаній групи UТЕМ, що розташовані в м. Буча Київської області. 

Читай також

Архів