Укренерго погодило збільшення виробництва електроенергії атомними станціями

Джерело: ukrinform.ua, 13.07.2020 
ПрАТ НЕК "Укренерго" погодилося з пропозицією ДП "НАЕК "Енергоатом" збільшити обсяг виробництва електроенергії з 73,7 млрд кВт-годин до 76,5 млрд кВт-годин за 2020 рік.
Про це йдеться у листі НЕК "Укренерго" до т.в.о. міністра енергетики Ольги Буславець та т.в.о. президента ДП "НАЕК "Енергоатом" Петра Котіна, повідомляє пресцентр "Енергоатому".
"В Укренерго зазначають, що виробництво електроенергії українськими АЕС в 2020 році може бути збільшене до 76 млрд 565 млн кВт-годин за рік. В листі НЕК йдеться про те, що пропозиції Енергоатома про збільшення виробництва електроенергії вітчизняними атомними електростанціями в другому півріччі цього року можуть бути "частково прийняті енергосистемою країни", - йдеться в повідомленні.
В Енергоатомі зауважують, що як стверджується в документі, це пов’язано зокрема з перевищенням споживання електроенергії в липні-серпні 2020 року відносно прогнозного, яке було передбачене у Прогнозному балансі електроенергії, прийнятому Міністерством енергетики 28 квітня цього року. В документі було передбачено затверджений обсяг виробництва електроенергії атомною генерацією на рівні 73 млрд 700 млн кВт-годин – проти 76 млрд 565 млн кВт-годин, як пропонував Енергоатом.
Зазначається, що Енергоатом готовий до збільшення обсягів виробництва: станом на 10 липня наявна генеруюча потужність українських АЕС становить 9 915 МВт, поточна потужність - 7 845 МВт.

 

Читай також

Архів