Збитки державних Енергоатома та Укргідроенерго від зміни механізмів ринку електроенергії перевищать 10 млрд грн – експерт

Джерело: УНІАН, 21.08.2019
Зміни до механізму ПСО на ринку електричної енергії, які в таємному режимі без обговорення з учасниками ринку ухвалив КМУ, остаточно знищують ринок і залишають конкурувати між собою лише компанії – ДТЕК Енерго і Донбасенерго. Про це в коментарі УНІАН повідомила керівник програм та проектів Асоціації «Український ядерний форум» Ірина Мерлиця.
Вона зазначила, що прийняті на минулому засіданні КМУ зміни до порядку ПСО дозволяли поступово вдосконалювати діючі механізми, розширювати реальну конкуренцію на ринку, знижуючи ціни для промислових споживачів шляхом двосторонніх контрактів з НАЕК «Енергоатом».
«Натомість ухваленим сьогодні рішенням Енергоатом взагалі усувається з конкурентного сегменту ринку довгострокових договорів, частка державного Укргідроенерго в ПСО збільшується таким чином, що перевищує його можливість працювати в базовому режимі – цю різницю йому доведеться купувати на ринку зі збитком», - наголосила експерт.
Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/economics/energetics/10658904-zbitki-derzhavnih-energoatoma-ta-ukrgidroenergo-vid-zmini-mehanizmiv-rinku-elektroenergiji-perevishchat-10-mlrd-grn-ekspert.html

Читай також

Архів