Законопроект про перенос дати запуску нового ринку е/е на 1 квітня 2020 р. розроблений – нардеп Підлісецький

Законопроект про перенос дати запуску нового ринку електричної енергії з 1 липня 2019 р. на 1 квітня 2020 р. розроблений та може бути винесений на розгляд Верховної Ради в разі потреби.
Про це під час прес-конференції в Києві повідомив народний депутат, член комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Лев Підлісецький.
«Ми готові перенести якщо потрібно, внести зміни до Закону, хоча я бачу, що більше треба змінювати вторинне законодавство. Основна зміна, яка може вимагатися – відтермінування. Ми готові, ми навіть розробили цей закон. Він є готовий. Ми навіть роздавали на розгляд. Готові до 9 місяців переносити. Хоча можна і менше» - заявив нардеп.
Підлісецький зазначив, що в цьому питанні, перш за все, має висловити свою думку Кабінет Міністрів.
«Визначити це (потрібен перенос дати запуску ринку – ред.) має Кабмін, об’єктивно має розглянути всі за та проти, перевірити готовність, визначити ризики всіх споживачів».
Як повідомляв ExPro, президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський заявив, що перенесення дати запуску нового ринку електроенергії, яким Україна запроваджує європейську конкурентну модель, є недоцільним, тому «Енергоатом» наполягає на вчасному запуску нової моделі.
Крім цього, прес-служба енергохолиднгу ДТЕК повідомила, що холдинг підтримує позицію щодо запуску нової моделі ринку електроенергії з 1 липня, як це передбачено нинішнім законодавством, свою позицію група аргументує високим ступенем готовності нормативної бази та інфраструктури.
В свою чергу, ПрАТ «Укргідроенерго» пропонує перенести дату запуску нового ринку електричної енергії з 1 липня на 1 жовтня 2019р через необхідність комплексного тестування системи.
Також свою думку висловив голова Ради ОРЕ, голова наглядової ради АТ «Прикарпаттяобленерго» Олександр Сагура, який пропонує перенести запуск нового ринку до 1 квітня 2020 р. 

Читай також

Архів