Президент на Хмельницькій АЕС: Україна може увійти до пулу країн-виробників ядерних реакторів

Президент Петро Порошенко на нараді з питань розвитку атомної енергетики та підвищення рівня ядерної безпеки в ході робочої поїздки до Хмельницької області відзначив, що реалізація проекту із виробництва обладнання та будівництва малих модульних реакторів в Україні стане поштовхом для нового технологічного розвитку країни.

«У 2018 році «Енергоатом» підписав з американською компанією Holtec International Меморандум щодо співпраці у використанні малих модульних реакторів SMR-160 в Україні. Меморандум окреслив плани компаній щодо будівництва малих модульних реакторів на АЕС України та подальшу локалізацію виробництва обладнання для SMR-160 на українських підприємствах», - зазначив Петро Порошенко.

Глава держави підкреслив: «Здійснення такого проекту означатиме вихід на якісно новий рівень можливостей, створення десятків тисяч нових високооплачуваних робочих місць. І ще одна важлива позиція – це є поштовх для стрімкого технологічного розвитку нашої держави».
Президент додав, що на зустрічах часто радить не боятися піднімати планку амбіцій: «Разом і  спільно встановлюємо високі і амбітні завдання, і тоді точно буде досягнуто бажане».
«Радий, що маю однодумців серед українських атомщиків. Вами проголошена амбітна ціль – увійти до пулу країн, що займаються виробництвом ядерних реакторів. П'ятнадцять років тому про це мріяти не могли. А в України все для цього є», - сказав Петро Порошенко.

Читай також

Архів