Канада запустила процес оцінки впливу мікрореактора на навколишнє середовище

Уряд Канади повідомив про початок оцінки впливу на навколишнє середовище для проекту мікрореактора, пропонованого Global First Power (GFP) за підтримки Ultra Safe Nuclear Corporation (USNC) і Ontario Power Generation (OPG). Компанії характеризують цей крок як важливий «перший» для канадської ядерної промисловості.
Мікромодульний дизайн реактора (Зображення: USNC)
Мікромодульний реактор - це тепловий 5-МВт електричний високотемпературний газовий реактор потужністю 15 МВт, спираючись на досвід експлуатації реакторів, розроблених Китаєм, Німеччиною, Японією та США. За інформацією Всесвітньої ядерної асоціації, реактор використовує паливо в призматичних графітових блоках і має герметичне переносне ядро. У січні реактор завершив першу фазу процедури попередньої ліцензії проекту Канадської комісії з ядерної безпеки.
Якщо проект буде схвалено, він стане зразком для будівництва малих модульних реакторів в майбутньому. ММР дозволять підтримувати промисловий розвиток віддалених районів і відмовитися від використання видобувного палива.
В рамках реалізації проекту передбачається підготовка майданчика, будівництво, експлуатація та виведення з експлуатації одного ММР на території об'єкта Chalk River Laboratories в Онтаріо, в 200 км від Оттави.
Джерело: World Nuclear News

Читай також

Архів