Енергоатом став партнером Всеукраїнської Мережі Доброчесності та Комплаєнсу

НАЕК «Енергоатом» і Всеукраїнська Мережа Доброчесності та Комплаєнсу (UNIC) підписали Меморандум про партнерство, метою якого є просування ідеї етичного та відповідального ведення бізнесу. Офіційне підписання відбулось за участі президента НАЕК «Енергоатом» Юрія Недашковського та фінансового директора Organic Systems - голови Виконавчого комітету UNIC Івана Сакаля і голови Секретаріату UNIC Гаяне Каракашян в офісі Енергоатома 29 липня 2019 року.
Під час зустрічі президент Юрій Недашковський наголосив, що таке партнерство для Енергоатома є не тільки вимогою сьогодення, воно допоможе Компанії більш впевнено почуватися на новому ринку: «Співпраця між UNIC та Енергоатомом дозволить нашій Компанії в умовах нового ринку електроенергії зайняти більш міцнішу позицію, адже для України відкриваються нові шляхи на європейські енергетичні ринки, в тому числі, в рамках реалізації великого стратегічного проекту «Енергетичний міст «Україна-ЄС».
Фінансовий директор Organic Systems - голова Виконавчого комітету UNIC Іван Сакаль із задоволенням відзначив, що НАЕК «Енергоатом» став ще однією великою державною компанією, яка приєдналась до партнерства з UNIC. Він висловив сподівання, що це стане позитивним прикладом для інших важливих гравців бізнесу, зокрема енергетичних підприємств: «Головним критерієм для схвалення партнерства є прихильність та прагнення впроваджувати принципи UNIC у своїй діяльності. Прозорість та зрозумілість доброчесного партнерства – наш головний принцип! Ключовою метою діяльності UNIC є просування ідеї етичного та відповідального ведення бізнесу. Мета діяльності UNIC об’єднує компанії, які цінують свою ділову репутацію та постійно вдосконалюють власні стандарти доброчесності відповідно до найуспішніших міжнародних практик. Я радий, що до нас приєднуються енергетики. Енергоатом – це локомотив, що тримає всю країну та тягне економіку України вперед. Впевнений, що послідовне впровадження принципів доброчинності в роботі Компанії – гарна інвестиція у майбутнє. UNIC – це мотивація до доброчесності, що позитивно впливає на персонал та посилює довіру контрагентів. Партнерство Енергоатома зі UNIC – важливий крок уперед до розвитку принципів доброчесності бізнесу України», - зазначив представник UNIC.
НАЕК «Енергоатом» - друга державна компанія в Україні, що стала партнером UNIC. Партнерство дозволить Енергоатому зміцнити заходи із запобігання та протидії корупції, сприятиме економічному розвитку галузі та більш широкому залученню провідних європейських компаній-постачальників. Меморандум про партнерство з UNIC створить ефективну платформу для подальшого затвердження стандартів доброчесності в Компанії відповідно до кращих міжнародних практик.
Довідка. Всеукраїнська Мережа Доброчесності та Комплаєнсу (UNIC) – ініціатива для бізнесу, який прагне працювати прозоро. UNIC започатковано 19 травня 2017 року Радою бізнес-омбудсмена за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку і Організації економічного співробітництва та розвитку. Метою створення Мережі є просування ідеї етичного та відповідального ведення бізнесу. Компанії-учасники Мережі погоджуються підтримувати добру ділову репутацію та постійно удосконалювати власні стандарти комплаєнсу відповідно до кращих міжнародних практик. Учасниками Мережі є понад 50 українських та міжнародних компаній, які охоплюють більше 50 міст із загальною кількістю понад 100 тисяч співробітників.
Відповідальність, закладена в основу діяльності компаній, допоможе запобіганню корупції, послабити регуляторний тиск, полегшить доступ до кредитування та іноземних інвестицій, а також сприятиме виходу на міжнародні ринки. Приєднатися може будь-яка компанія незалежно від розміру чи сфери діяльності. Ключовим для приєднання є бажання запроваджувати високі стандарти комплаєнсу та прозорості ведення бізнесу. 

Джерело: сайт НАЕК Енергоатом

Читай також

Архів