ДНТЦ ЯРБ долучився до Всеукраїнської мережі доброчесності та комплаєнсу

Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки та Всеукраїнська мережа доброчесності та комплаєнсу (UNIC) підписали Меморандум про партнерство. Відповідний документ скріплено підписами директора ДНТЦ ЯРБ Ігоря Шевченка, Голови Секретаріату UNIC Гаяни Каракашян та Голови Виконавчого Комітету UNIC Івана Сакаля.
«Ми давно йшли до цього і сьогодні маємо чим пишатися – наше підприємство працює абсолютно прозоро і чесно, заробітна плата наших працівників конкурентна у галузі, також активно працюємо з молоддю – залюбки працевлаштовуємо на підприємство молодих фахівців, допомагаємо навчатись та розвиватись. Не на словах, а на практиці реалізовуємо усі аспекти законодавства України щодо боротьби з корупцією. На сьогодні ДНТЦ ЯРБ єдине державне підприємство, яке має сертифікат «Антикорупційні системи менеджменту – Вимоги із настановою по застосуванню» міжнародного сертифікаційного органу «TÜV NORD CERT». Сподіваюсь, що підписання Меморандуму стане ще одним важливим кроком до ефективної та чесної співпраці, як з українськими, так і світовими партнерами», – зазначив у своїй промові Ігор Шевченко.
У свою чергу, представник UNIC Іван Сакаль висловив вдячність за розуміння і підтримку принципів чесного ведення бізнесу та наголосив на тому, що лише трансформація підходів до ведення бізнесу дозволить ефективно вести діяльність із партнерами та вийти на міжнародні ринки.
Всеукраїнська Мережа Доброчесності та Комплаєнсу створена два роки тому Радою бізнес-омбудсмена за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку і Організації економічного співробітництва та розвитку. Основною метою Мережі є просування ідеї етичного та відповідального ведення бізнесу.
Компанії-учасники мережі зобов’язуються підтримувати добру ділову репутацію та постійно удосконалювати власні стандарти комплаєнсу відповідно до кращих міжнародних практик. Як відмітив Іван Сакаль, відповідальність, закладена в основу діяльності компаній, допоможе запобіганню корупції, послабити регуляторний тиск, полегшить доступ до кредитування та іноземних інвестицій, а також сприятиме виходу на міжнародні ринки. 
Довідка. Всеукраїнська Мережа Доброчесності та Комплаєнсу (UNIC) – ініціатива для бізнесу, який прагне працювати прозоро. UNIC започатковано 19 травня 2017 року Радою бізнес-омбудсмена за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку і Організації економічного співробітництва та розвитку. Метою створення Мережі є просування ідеї етичного та відповідального ведення бізнесу. Компанії-учасники Мережі погоджуються підтримувати добру ділову репутацію та постійно удосконалювати власні стандарти комплаєнсу відповідно до кращих міжнародних практик. Учасниками Мережі є понад 50 українських та міжнародних компаній, які охоплюють більше 50 міст із загальною кількістю понад 100 тисяч співробітників.
Відповідальність, закладена в основу діяльності компаній, допоможе запобіганню корупції, послабити регуляторний тиск, полегшить доступ до кредитування та іноземних інвестицій, а також сприятиме виходу на міжнародні ринки. Приєднатися може будь-яка компанія незалежно від розміру чи сфери діяльності. Ключовим для приєднання є бажання запроваджувати високі стандарти комплаєнсу та прозорості ведення бізнесу.
Джерело: сайт ДНТЦ ЯРБ

Читай також

Архів