АТ «Турбоатом» виготовив титанові лопатки для Хмельницької АЕС

АТ "Турбоатом" (м. Харків) виготовив та здав замовнику другий ряд робочих лопаток з титанового сплаву до турбіни К-1000-60/3000 для Хмельницької АЕС. Про це повідомила прес-служба АТ Турбоатом.
Згідно підписаного договору з ВП "Атомкомплект" на постачання 4-х рядів робочих лопаток 5-го ступеня низького тиску з титанового сплаву до турбіни К-1000-60/3000 для Хмельницької АЕС, АТ "Турбоатом" виготовив та в липні здав представникам замовника другий ряд робочих лопаток. За результатами перевірки було складено відповідний акт. Претензій до якості роботи з виготовлення лопаток з боку замовника не було.
Слід зазначити, що всі 4 ряди лопаток планується відвантажити у договірні терміни для виконання ремонтних робіт на турбінах енергоблоків №№ 1, 2 Хмельницької АЕС.
Як повідомлялося Енергореформою, АТ "Турбоатом" повністю витіснив АТ "Силові машини" (РФ) з сегмента поставок турбінного устаткування для НАЕК "Енергоатом". За словами гендиректора компанії Віктора Суботіна, раніше від поставок російської компанії залежали п'ять атомних блоків ВВЕР-1000.
"Турбоатом" - єдиний в Україні виробник турбінного устаткування для гідро-, теплових і атомних електростанцій. Географія поставок підприємства охоплює 45 країн Європи, Азії, Америки та Африки. Чистий дохід АТ в 2017 році виріс на 9,7% до 2016 року, до 2 млрд 377,5 млн грн, чистий прибуток скоротився на третину - до 710,4 млн грн.

Державі належить 75,22% акцій підприємства.  

Читай також

Архів