Народний депутат України Вікторія Войціцька: "Те, як Енергоатом реалізує надважливий проект ЦСВЯП, має стати прикладом для всієї країни"

   Народний депутат України, секретар Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки ВР Вікторія Войціцька взяла участь у міжвідомчій нараді та оперативному штабі «Будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів ВВЕР АЕС України», які відбулись на майданчику будівництва ЦСВЯП та у м. Чорнобиль 10 грудня.
   У заходах також взяли участь представники НАЕК "Енергоатом" Державної інспекції ядерного регулювання України, Державного агентства з управління зоною відчуження,  Київської обласної державної адміністрації, Іванківської та Поліської райадміністрації та міста Славутич, а також генеральний директор HoltecUkraine Сергій Тараканов  та очільники підрядних будівельних і проектних організацій.
   В ході штабу було оглянуто стан будівництва та заслухані звіти щодо стану виконання будівельно-монтажних робіт за проектом будівництва ЦСВЯП.
   Народний депутат висловила задоволення від темпів робіт на об’єкті будівництва ЦСВЯП та АЕС України. Зокрема Вікторія Войціцька повідомила, що минулого тижня вона відвідала Рівненську АЕС, де відбулись функціональні випробування обладнання компанії Holtec International – контейнера HI-TRAC, що прибув в Україну зі Сполучених Штатів Америки. Нагадаємо, це один з основних видів обладнання за допомогою якого  відбуватиметься перевантаження відпрацьованого ядерного палива з приреакторних басейнів витримки на спеціальну транспортну залізничну платформу для подальшого транспортування на майданчик Централізованого сховища ВЯП.

   У своєму виступі Вікторія Войціцька наголосила: «Реалізація проекту будівництва ЦСВЯП стратегічно надважлива для України, і це має розуміти кожний громадянин країни. Те, що я сьогодні побачила на майданчику будівництва: який об’єм робіт виконано за рік, як Енергоатом активно реалізує цей надважливий стратегічний проект – все це має стати прикладом для всієї країни! Я дуже рада, що можу бути дотичною до такої визначної події, якою стане початок експлуатації Централізованого сховища ядерного палива, та маю можливість співпрацювати з великою професійною командою Енергоатома, яка будує майбутнє України. Сподіваюсь, що у найближчий час всі спірні питання щодо будівництва та розвитку соціальних об’єктів інфраструктури прилеглих територій будуть вирішенні. Дуже прикро, коли ми, маючи фінансові можливості для покращення рівня життя людей, не використовуємо їх через незрозумілі бюрократичні колізії. Я готова допомагати та долучитись до процесу налагодження комунікації на всіх рівнях». 

Читай також

Архів