Спільна робота ПАТ «Турбоатом», НАЕК «Енергоатом» та двох інститутів НАНУ буде номінуватися на Державну премію в галузі науки та техніки 2018

Надійна робота тепломеханічного  обладнання машинного залу атомної станції є найважливішою складовою безпечної, надійної та економічної експлуатації енергоблоку АЕС в цілому.  Зокрема, важливим обладнанням є конденсаційні установки.

До недавнього часу в світовій практиці для виробництва конденсаторів парових турбін широко використовувалися охолоджуючі трубки з мідно-нікелевих сплавів. Величезним недоліком є їх пошкоджуваність в силу різних причин. Це і протікання в зв'язку з розвитком корозії внаслідок взаємодії охолоджуючої води і міддю, що міститься в сплаві; протікання через ерозію і корозію з боку проходження пару, протікання в місцях з'єднань труб внаслідок порушень водно-хімічних режимів і попадання солей  міді з її оксидами в пароводяний тракт з боку охолоджуючої води.
На замовлення НАЕК «Енергоатом» і Південно-української АЕС ще в 2015 році ПАТ «Турбоатом» розробив конструкцію конденсатора нового покоління «блочно-модульного» виконання з трубними системами з нержавіючої сталі і титанового сплаву, з виключенням з устаткування другого контуру мідьвмісних матеріалів.
Для усунення вищезгаданих  недоліків, що призводять до скорочення ресурсу і погіршення експлуатаційної надійності допоміжного обладнання та парогенераторів, різкого зниження показників роботи АЕС, і була розроблена конструкція і впроваджені нові технології  У конденсаторах «блочно-модульного» типу впроваджена нова схема охолоджуючого трубного пучка, оригінальні конструкторські рішення для зменшення тиску пара в конденсаторі, виключення стоянкової корозії в охолоджуючих трубах і підвищення дезаеріруючої здатності конденсаційної установки (видалення газів з усіх ділянок поверхні теплообміну) . Підвищення якості щільності було досягнуто за рахунок впровадження нової технології кріплення охолоджуючих труб до зовнішніх дощок – вальцювання і приварювання до дощок кінцевих частин охолоджуючих труб.
Крім підвищення техніко-економічних характеристик, «блочно-модульне» виконання конденсаторів дає можливість поставляти на майданчик електростанцій блоки повної заводської готовності, завдяки чому значно скорочуються терміни монтажу. Суттєвою перевагою цієї конструкціє є те що вона може монтуватися на існуючому фундаменті. Ці всі ідеї вперше були впроваджені при модернізації турбоустановок енергоблоків №1 і №2 ЮУАЕС в 2016-2017гг. і в процесі реалізації на ЗАЕС.
У 2016-2017 роках на ЮУАЕС була виконана заміна конденсаторів, які вичерпали свій ресурс, що дозволило продовжити термін експлуатації та підвищити надійність експлуатації, отримати приріст електричної потужності турбоустановок К-1000-60 / 1500 на затискачах генераторів.  За попередніми даними приріст електричної потужності склав 19 МВт на годину на ЮУАЕС. Термін окупності цього конденсатору 3-4 роки.
Робота «Розробка та впровадження конденсаторів парових турбін атомних електростанцій» (автори: А.Шавлаков (перший віце-президент-технічний директор НАЕК «Енергоатом»), Н.Феофентов (гл.инженер ЮУАЕС), А.Панченко (заст.головного фахівця турбоустановок ЗАЕС), О.Касаткін (д.т.н., Інститут електрозварювання ім. Є.О.Патона НАНУ), А.Усс (заст.головного конструктора ПАТ «Турбоатом»), С.Пацюк (заступник гендиректора ПАТ «Турбоатом») , А.Вавілова (головний зварювальник ПАТ «Турбоатом»), Д.Харлампіді (д.т.н., Інститут проблем машинобудування НАНУ) буде висунута на здобуття Державної премії в галузі науки і техніки-2018.
Ця робота відповідає критеріям, що визначені у відповідних Положеннях про Державні премії в галузі науки та техніки, а саме вносить вагомий внесок в забезпечення національної економічної і енергетичної безпеки України.
 
Підготовлено дирекцією.

Читай також

Архів