Обговорено поточний стан уранового виробництва, - Міненерговугілля

Керівництво ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» поінформувало в.о. Державного секретаря Міненерговугілля Юлію Підкоморну про поточний стан уранового виробництва на підприємстві, окреслило основні проблемні питання та напрями для подальшого розвитку.

Відповідна нарада відбулась у рамках візиту в.о. Державного секретаря Міненерговугілля Юлії Підкоморної та голови Державної інспекції ядерного регулювання України Григорія Плачкова на підприємство у четвер, 22 лютого.
«Ми щорічно збільшуємо виробництво уранового концентрату. Завдяки підтримці Міненерговугілля та зусиллям керівництва ДК «Ядерне паливо» з 2015 року наше підприємство працює з позитивним фінансовим результатом», – повідомив генеральний директор ДП «СхідГЗК» Олександр Сорокін.
Юлія Підкоморна зазначила, що реалізація планів ДП «СхідГЗК» щодо збільшення у 2018-2020 роки обсягів добування та виробництва уранового оксидного концентрату – важливе та першочергове завдання.
«Міненерговугілля підтримує ініціативу ДП «СхідГЗК» та ДК «Ядерне паливо» щодо залучення інвестицій на розбудову Новокостянтинівської шахти та на розвиток нових родовищ урану», - наголосила в.о. Державного секретаря.
Довідково
В.о. Державного секретаря Міненерговугілля Юлія Підкоморна є Головою Наглядової ради ДК «Ядерне паливо».
 

Читай також

Архів