Наглядову раду «Укренерго» очолив екс-голова ЄБРР в Україні Аджунер

Наглядова рада національної енергетичної компанії "Укренерго" 2 листопада обрала своїм головою Шевки Аджунера.
Про це Українським Новинам повідомило джерело в компанії.
Аджунер також обіймає посаду голови наглядової ради публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця", раніше він обіймав посаду директора Європейського банку реконструкції і розвитку в Україні.
19 жовтня Міністерство енергетики та вугільної промисловості призначило спостережну раду "Укренерго".
До складу наглядової ради як незалежних членів крім Аджунера було призначено президента і виконавчого директора компанії Energinet (Данія) Педера Андреасена, виконавчого директора Академії технологій Олів'є Апперта і співзасновника і виконавчого директора DFC Economics Луїджі де Франсиско.
Представниками держави в наглядовій раді призначені заступник державного секретаря Кабінету Міністрів Секретаріату Кабінету Міністрів Сергій Кушнір, державний секретар Міністерства енергетики та вугільної промисловості Максим Немчінов і радник віце-прем'єр міністра Олександр Поплавський.
Як повідомляли Українськi Новини, в жовтні Міністерство енергетики та вугільної промисловості встановило річний оклад члена наглядової ради "Укренерго" в розмірі 1,37 млн гривень.
У 2017 році "Укренерго" скоротила чистий прибуток на 42%, або на 1 264,065 млн гривень, до 1 748,031 млн гривень, збільшивши чистий дохід від реалізації продукції і надання послуг на 15,2%, або на 1 090,233 млн гривень, до 8 263,856 млн гривень порівняно з 2016 роком.
У 2017 компанія збільшила передачу електроенергії на 2,4% до 113,8 млрд кВт-год порівняно з 2016 роком.
"Укренерго" здійснює диспетчеризацію енергосистеми України і передає електроенергію від електростанцій до мереж енергопостачальних компаній.

Крім того, на компанію покладено функції організатора аукціонів з доступу до перетину міждержавних ліній електропередачі для експорту електроенергії. 

Читай також

Архів