На Запорізькій АЕС створено експертно-аналітичну раду

До складу ради увійшли енергетики, що мають великий виробничий досвід, володіють величезним багажем знань. Це фахівці високого класу, які пропрацювали на Запорізькій АЕС не один десяток років, знають виробництво зсередини. Сьогодні їх професійний досвід - на вагу золота.

«Склад експертів обраний не випадково. Ви можете бути консультантами за багатьма напрямками діяльності ЗАЕС, так як досконально знаєте виробництво. Ваш досвід і погляд з боку цінний у вирішенні багатьох питань», - підкреслив генеральний директор Запорізької АЕС Олександр Остаповець.
Сучасний світ змінюється дуже швидко. На виробництві встановлюється сучасне обладнання, з'являються нові технології. Проте, не дивлячись на постійне оновлення, є питання, які потребують так званого «досвіду з минулого». Навіть при будівництві нового об'єкта потрібні деталі, які ніде не прописані, але цими знаннями володіють досвідчені фахівці.
«Сьогодні важливий незалежний погляд професіоналів на проблеми, які вирішує кожна АЕС і атомна енергетика України в цілому. Їх поради допоможуть керівництву станції та Компанії мати всебічну об'єктивну інформацію про ситуацію, що виникла. Погляд з боку дозволить подивитися на проблему під іншим кутом і розв'язати її без формалізму», - зазначив голова експертно-аналітичної ради Володимир Бронніков.
Довгий творчий шлях заслужених енергетиків, їх знання та досвід допоможуть молоді перейняти і примножити кращі виробничі традиції, виробити професійне ставлення до роботи, правильний підхід до культури безпеки, до створення і підтримання комфортного морально-психологічного клімату в колективах.
Питання збереження і передачі професійних знань сьогодні актуальне для всієї світової енергетики. МАГАТЕ наполегливо рекомендує вести активну роботу в цьому напрямку. За рішенням президента ДП «НАЕК «Енергоатом» було створено експертно-аналітичну раду Компанії. Такі ж ради створюються на кожній АЕС України.

Читай також

Архів