Інновації - головна умова для СНВО «Імпульс» для того щоб конкурувати на глобалізованому ринку

ХVІ Міжнародний форум «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє». Панель Асоціація "Український ядерний форум": «Промисловість для атомної галузі: вироблено в Україні».

Заступник директора СНВО «Імпульс» Коcтянтин Герасименко під час своєї презентації “Інноваційні рішення СНВО «Імпульс» для систем контролю та управління АЕС” наголосив: "Ми впевнені в своєму підприємстві - у тому, що воно буде розвиватись, оскільки у нас достатньо наукового потенціалу. Більш того, цей науковий потенціал збільшується”.
Що стосується інновацій, то, за словами Костянтина Герасименко, це - головна умова для підприємства, для того щоб конкурувати на глобалізованому ринку. “Зараз інновації є стандартом та гарантією якості. Ми продовжуємо рухатись у напрямку вдосконалення системи внутрішньореакторного контролю, який зокрема, включає в себе розробку національного коду ImCore та його апробацію у складі нової СВРК-М2. Ще один етап, який ми супроводжуємо рухаючись до імпортозаміщення, - це апаратура контролю нейтронного потоку. Мета - відмовитись від російського обладнання на енергоблоках АЕС України з реакторами ВВЕР. Ще один напрям - впровадження на енергоблоках ХАЕС-3,4, добудова яких очікується, цифрових керуючих систем безпеки, а також систем групового та індивідуального керування. Ще одним реалізованим проектом є розробка нового технічного рішення для комплексної системи діагностики. У цьому проекті нашими партнерами є AREVA та VUJE. Така система вже введена в промислову експлуатацію на енергоблоці №3 Рівненської АЕС", - зазначив Костянтин Герасименко.
Також «Імпульс» працює над створенням галузевого діагностичного центру для АЕС України з метою контролю, діагностування та прогнозування стану обладнання атомних електростанцій.
СНВО «Імпульс» володіє технічними рішеннями для реалізації повномасштабної АСУ ТП перспективного енергоблоку АЕС.
У 2018 році СНВО «Імпульс» успішно пройшло перевірку з боку експертів ЄБРР. Вони проконтролювали стан виконання контрактів в рамках реалізації заходів КЗПБ, що фінансуються за рахунок кредитів ЄБРР/Євратом. Особливу увагу експерти ЄБРР приділили системі контролю якості, що діє на підприємстві.

Читай також

Архів