Микола Кухарчук, генеральний директор Асоціації «Український ядерний форум», обраний до нового складу Громадської ради при Міненерговугілля України

Проведено Установчі збори з формування нового складу Громадської ради при Міненерговугілля України.

Для участі в Установчих зборах зареєструвалося 27 представників інститутів громадянського суспільства, які подали відповідні документи для розгляду Ініціативною групою з підготовки та проведення Установчих зборів для обрання нового складу Громадської ради при Міненерговугілля України на 2018-2020 роки, затвердженою наказом Міненерговугілля від 09.06.2018 № 312.
На початку зібрання державний секретар Міненерговугілля Максим Немчинов привітав учасників, подякував попередньому складу Громадської ради за плідну роботу та підтримку у впровадженні реформ в енергетиці.
«Міненерговугілля завжди отримує якісні експертні консультації з питань розвитку галузі, оскільки до складу Громадської ради входять відомі вчені-енергетики, досвідчені фахівці та управлінці», - підкреслив Максим Немчинов. Також висловив сподівання на подальшу ефективну співпрацю з громадськістю.
Ініціативна група прозвітувала про виконану роботу з підготовки Установчих зборів, яка здійснювалася відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів від 03.11.2010 № 996.
Головував на Установчих зборах президент Всеукраїнської громадської організації «Енергетична асоціація України» Василь Котко.
Нинішній голова Громадської ради Герой України Семен Поташник прозвітував про роботу Громадської ради при Міненерговугілля за 2016-2018 роки, відзначивши прогрес щодо налагодження діалогу з органами влади та активну участь членів Громадської ради в обговоренні нормативно-правових документів тощо.
Під час обговорення доповіді учасники зборів наголосили на можливостях щодо підвищення ефективності Громадської ради. Результативною формою, на думку представників громадськості, є прямий діалог, тому запропонували проводити щокварталу зустрічі з Міністром. Також звернули увагу на важливість реагування на пропозиції Громадської ради з боку Міністерства.
«Наше завдання – слушні пропозиції доводити до втілення в життя», - зазначив, зокрема, Василь Котко. – Є всі можливості і ресурси, щоб Громадська рада працювала більш ефективно з користю для суспільства».
Установчі одностайно проголосували за всіх зареєстрованих 27 кандидатів - представників громадських організацій.
Рішенням першого засідання нового складу Громадської ради головою Громадської ради при Міненерговугілля обрано Поташника Семена Ізрайлевича, який подякував за довіру.
«Громадська рада і надалі буде ефективним майданчиком для консультацій Міненерговугілля з громадськістю», - підкреслив голова Громадської ради.
Державний секретар Максим Немчинов привітав новообрану Громадську раду та запевнив, що Міненерговугілля дотримується пріоритетів щодо відкритості та налагодження тісної співпраці з громадськістю.
Микола Кухарчук, генеральний директор Асоціації «Український ядерний форум», обраний до нового складу Громадської ради при Міненерговугілля України

Читай також

Архів