Перше засідання Громадської ради при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості у 2018 році

24 січня 2018 року, Представник Дирекції Асоціації Український Ядерний Форум, Мерлиця І. Л. та представник компанії-члена асоціації, Захаров В. Г.,  прийняли участь у засіданні  Громадської  ради при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.   

Під час засідання були обговорені  результати роботи у 2017 році та завдання на 2018 рік.
Голова Громадської ради Поташник С. І. зазначив, що Громадська рада робить усе можливе, щоб сприяти вирішенню завдань реформування енергетичного сектору України.
У ході засідання голови комісій Громадської ради прозвітували про свою діяльність та окреслили низку проблем в енергетичній сфері, які потребують нагального розв’язання.
Татарінов А.А., голова комісії з питань вугільно-торф’яного комплексу, проаналізував ситуацію у вугільній галузі. Зупинився на проблемних питаннях заборгованості вугільних підприємств за електроенергію, збитковості шахт через високу собівартість видобутку вугілля та необхідності оптимізації їх роботи, виведення на беззбитковий рівень.
Коровкін В.О., голова комісії з питань ядерно-промислового комплексу, прозвітував про участь громадськості у вирішенні питань розвитку атомної енергетики.
Ніколаєнко В.М., Голова комісії з питань нафтогазового комплексу зазначив, що в наступному році Громадська рада має посилити увагу до проблем вітчизняної нафтопереробки та сприяти у відновленні виробництва нафтопродуктів в Україні.
Критичні зауваження щодо окремих напрямків роботи висловив член Громадської ради Котко В.Г. та запропонував визначати у майбутньому кілька найбільш актуальних проблем та відслідковувати їх опрацювання аж до повного розв’язання за участю Громадської ради, члени якої є досвідченими фахівцями.
Також було обговорено питання щодо співпраці Громадської ради та Міністерства , розгляду та врахування пропозицій Громадської ради, надано  пропозиції щодо посилення впливовості Громадської ради та результативності її засідань, подальшої роботи з питань енергоефективності, уважного підходу до науки та комунікацій з громадськістю.
За підсумками засідання Перший заступник Міністра Г. Карп, яка прийняла участь у засіданні , запросила учасників зустрічі до подальшої співпраці та запропонувала надавати пропозиції щодо підвищення економічної ефективності роботи галузі, які буде опрацьовано фахівцями Міністерства.